Köpvillkor

Allmänna uppgifter


Bådbiksen ApS
Stadionvej 15
2600 Glostrup, Danmark
CVR nr.: DK-41175753
VAT no.: SE-502084-5268
E-mail: info@batlagret.se


Betalning

Vi accepterar följande korttyper:
 
 Visa
 Visa Electron
 MasterCard

Beloppet dras från ditt kort först när varan skickas. 
 
Frakt
Lagervaror skickas så fort som möjligt och som tumregel får du de flesta varorna redan dagen efter beställningen, så länge som beställningen har mottagits innan klockan 12:00.
Vid de tillfällen där hela eller delar av beställningen inte kan levereras kontaktas köparen snarast möjligast av Båtlagret.se för att avtala nästa möjliga leverans. Leverans sker med PostNord - antagligen till din egen adress eller till ditt närmaste postombud. 
Frakt kostar XX :-. Vid köp av varor för minst 1000:- levererar vi fraktfritt. 


Ångerrätt
Som kund har du 14 dagars ångerrätt när du handlar hos oss.
Ångerrätten utlöper 14 dagar med start dagen efter du har mottagit din vara. Om du har beställt flera olika varor i en beställning som levereras separat, börjar ångerrätten gälla från den dag du mottog den sista varan.
Tidsfristen innebär att du har 14 dagar från mottagandet av varan att meddela oss att du ångrar ditt köp. Det gör du genom att skicka oss ett mail till info@batlagret.se - så hittar vi snabbt en lösning.
Du kan inte ångra köpet genom att neka leverans av varan utan att meddela oss samtidigt.
 
Att ångra en del av köpet
Om du har köpt flera varor hos oss kan du skicka en eller flera varor i retur, även om de är köpta i en och samma beställning.


Returer
När du har meddelat oss att du vill ångra ditt köp har du 14 dagar på dig att skicka tillbaka varan åt oss.
Om varan är defekt eller bristfällig har vi fria returer - vi betalar då returkostnaden. Vill du returnera på grund av andra orsaker ska du betala för leverans av paketet till vår leverantör i Sverige. Om skador uppstår under leveransen är det du som är ansvarig.
Observera: Metervaror såsom tågvirke kan inte returneras, eftersom de skärs till enligt dina behov. 
 
Varans skick när du returnerar den
Om varan har tappat värde och det beror på att du har använt den på ett sätt som är mer än nödvändigt för att fastslå varans art, egenskaper och sättet som den fungerar på kan du bara få tillbaka en del av inköpsbeloppet. Beloppet som återbetalas beror på varans handelsmässiga värde och i viss fall kan det betyda att du bara får tillbaka fraktkostnaderna.


Vi rekommenderar att du skickar tillbaka returen i originalförpackningen. Om du inte har kvar originalförpackningen kan det leda till att varan tappar i värde. Kontakta oss gärna om du har några frågor om returer.
 
Återbetalning av köpbeloppet
Om du ångrar ditt köp får du tillbaka pengarna. Om varan har minskat i värde drar vi av det belopp som du ansvarar för. 
Vi återbetalar alla betalningar som vi har fått från dig, inklusive leveranskostnader (det gäller dock inte extra leveranskostnader vid de tillfällen då du har valt en annan leverans än det billigaste alternativet för standardleverans som vi erbjuder), senast 14 dagar från den dag då vi har fått meddelandet om att du vill ångra köpet. 
Vi återbetalar pengarna med samma betalningsmetod som du använde vid köpet, om vi inte har avtalat något annat.
 
Vi kan innehålla betalningen till dess att vi har mottagit varan, om du inte skickar dokumentation som visar att du har returnerat den. Innan varan skickas i retur ska du underrätta oss skriftligt på info@batlagret.se


Reklamationsrätt
När du handlar hos oss som kund gäller köplagens regler för varuköp. Det innebär att du har reklamationsrätt på 24 månader.
Om din reklamation är berättigad innebär det att du antagligen kan få varan reparerad, utbytt, få pengarna tillbaka eller ett avslag på priset, beroende på den specifika situationen. 
Du ska reklamera inom “rimlig tid” efter att du har upptäckt felet. Om du reklamerar inom två månader efter att felet har upptäckts är reklamationen alltid i rätt tid.
Är reklamationen berättigad återbetalar vi dina (rimliga) fraktkostnader. Varan ska alltid skickas tillbaka i passande emballage. Kom även ihåg att få ett kvitto på leveransen så att vi kan betala tillbaka dina fraktkostnader.
 
Innan varan skickas i retur ska vi underrättas skriftligt på info@batlagret.se


Prisgaranti
Båtlagret.se säljer ibland produkter som marknadsförs med prisgaranti. Det innebär att vi matchar priset om du hittar produkten hos en annan förhandlare till ett billigare pris.
För att få använda prisgarantin krävs följande:
Hittar du en produkt som är omfattad av prisgarantin och som är billigare hos andra förhandlare, ska du kontakta oss på e-post: info@batlagret.se med en länk till förhandlaren. 
Efter vi har mottagit mailet skickar vi dig en rabattkod som motsvarar skillnaden i priset mellan oss och den andra förhandlaren.
Prisgaranti omfattar ENBART svenska detaljpriser - även inklusive rabatt. De omfattar INTE eventuella kostnadspriser som man kan hitta hos grossister på internet. Prisgarantin omfattar inte heller utländska priser, eftersom tull, moms, m.m kan finnas stora skillnader., 
Prisgaranti kan inte användas i efterhand. Det vill säga, om du beställer en produkt på måndagen och ser att en annan förhandlare har den billigare på onsdagen kan du inte använda prisgarantin på onsdagen.
Prisgaranti gäller enbart för varor av samma skick - vi säljer till exempel enbart nya varor, så den vara som prismatchas måste också vara i nytt skick.
Vid användning av rabattkoder och gåvokort gäller särskilda regler:
Rabattkoder: vid användning av rabattkoder får du en procentuell besparing på produkten. Det är detta pris inklusive rabatt som vi prismatchar med. Det vill säga, om du köper en produkt för 1000 kr som kostar 950 kr på en annan hemsida, men använder en rabattkod på 10% kan du inte använda prisgaranti, för då betalar du bara 900 kr för produkten hos oss.
Gåvokort: vid användning av gåvokort gäller fortfarande prisgarantin, eftersom de betalas för fullt pris. Det vill säga, om du köper en vara för 1000 kronor som kostar 950 kr på en annan sida, men använder ett gåvokort på 100 kr, får du fortfarande priset matchat.


Integritetspolicy

Vi har användning av följande information när du handlar hos oss:
Namn, adress, telefonnummer och mailadress.
 
Vi registrerar och offentliggör den information som behövs för att vi ska kunna leverera varan till dig.
Båtlagret.se kan dela med sig av din information till tredjeparter, som exempelvis leverantörer av paket, kort- och kommunikationstjänster.
De tredjeparter som Båtlagret.se delar med sig av information om eller på ett annat sätt ger kundinformation till får enbart använda informationen med syftet att leverera våra tjänster eller produkter eller med målet att leverera tjänster i förbindelse med Båtlagret.se och deras avtal med dig som kund. 
Personinformationen registreras hos Båtlagret.se och sparas i fem år, därefter raderas upplysningarna.
Vi samarbetar dessutom med en rad andra verksamheter som lagrar och behandlar data. Verksamheterna behandlar uteslutande information å våra vägnar och får inte använda den för egna ändamål.
Vi samarbetar endast med databehandlare i EU eller i länder som kan ge dina upplysningar ett fullgott skydd.
 
Du har rätt att informeras om vilken persondata om dig som vi behandlar.
Om du anser att informationen är fel har du rätt att få den rättad. I vissa fall har vi skyldighet att radera din persondata, om du ber om det. Det kan till exempel vara om din data inte längre är nödvändig i förhållande till det ändamål som vi skulle använda den till. Du kan även kontakta oss om du anser att din persondata har behandlats på ett sätt som strider mot lagen. Du kan skriva till oss på: info@batlagret.se  

 

Pricerunner Köpgaranti
Som medlem på PriceRunner skyddas ditt köp upp till 50.000 kronor om något skulle gå fel. Denna Köpgaranti kostar inget för dig som konsument och gäller på alla köp när du handlar hos oss. Du som inte redan är medlem hos PriceRunner och besökt oss genom dem kan också ta del av Köpgarantin genom att inom en timme efter ditt köp registrera dig. Att bli medlem hos PriceRunner kostar inget och tar bara ett par minuter! Registrera dig för PriceRunner Köpgaranti Om du vill att ditt köp ska omfattas av Köpgarantin så måste din beställning vara addresserad till dig som privatperson. Med Köpgarantin får du ersättning om en vara är trasig, om en enskild vara saknas vid leverans, om leverans av vara uteblir eller om varan är felaktig. Om något gått fel med ditt köp ersätter Köpgarantin dig för såväl inköpskostnader som fraktkostnader. Du får även ersättning för direkt ekonomisk skada du lidit till följd av felet. Köpgarantin omfattar inte eventuell värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader. På PriceRunner hittar du en lista på kategorier som ej omfattas samt kompletta användarvillkor som gäller.

 

Köpvillkoren är senast uppdaterade: 30-10-2020